Vivense'de Neler Oluyor?

Vivense'de Neler Oluyor?

2013 yılında Kemal Erol tarafından kurulan Vivense, Türkiye'nin önde gelen mobilya şirketlerinden biri olarak 2020 yılında Actera'dan aldığı 130 milyon dolarlık yatırım ile dikkat çekmişti. Ancak, bugün geldiğimiz noktada şirket, kurucusuyla yollarını ayırarak Avrupa operasyonlarını sınırlama kararı aldı.

Vivense, Türkiye'de sadece mağazalaşma ve büyüme stratejileriyle değil, aynı zamanda global ölçekte de başarı elde etmişti. Şu anda faaliyet gösterdiği ülkeler arasında Çekya, Belçika, ve Hollanda bulunan platform, kısa bir süre önce Birleşik Krallık ve Almanya gibi ülkelerde de hizmet veriyordu. Ancak, Vivense'nin Birleşik Krallık ve Almanya operasyonlarına son verdiği öğrenildi.

Şirket, bu konuda resmi bir açıklama yapmasa da, Vivense'nin hem Birleşik Krallık hem de Almanya web sitelerinin artık sipariş alınmadığını gözlemliyoruz. Bu gelişmeler, Vivense'nin Avrupa'daki faaliyetlerinde önemli değişikliklere gittiğini gösteriyor.

Birleşik Krallık Mağazası da Kapandı

Vivense, 2021 yılının mart ayında global faaliyetlerine Londra, Richmond'da başlayarak dikkat çekmişti. Ancak, şu anda Richmond'daki mağazanın kapalı olduğu gözlemleniyor.

Avrupa'daki Diğer Operasyonlar

Çekya, Belçika, ve Hollanda'da Vivense'nin operasyonlarında herhangi bir sorun görünmüyor. Bu ülkelerden dileyen müşteriler, platform üzerinden ürün siparişi verebiliyorlar.

Türkiye'de Vivense

Vivense, Türkiye'de 2018'de 21 olan mağaza sayısını 2022'de 100'e çıkarmıştı. Şirket şu anda Türkiye genelinde 120'den fazla mağaza ile hizmet vermeye devam ediyor. Site trafiğine bakıldığında, Vivense'nin Türkiye'de istikrarlı bir büyüme gösterdiği görülüyor.

Şirket Kurucusu da Vivense'ye Veda Etti

Birleşik Krallık ve Almanya operasyonlarını sonlandıran Vivense'de önemli bir değişiklik daha yaşandı. Şirketin kurucusu Kemal Erol, şirketin yönetiminden Ekim 2023'te ayrıldı. Erol'un LinkedIn profilinde bu ayrılığı görebiliyoruz. Edinilen bilgilere göre, Erol'un Vivense'deki hisseleri hala duruyor. Şirketin gelecekte Türkiye'de halka arz yapma olasılığı ve Erol'un yerine kimin geçeceği ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Kaynak : Webrazzi

Önceki Haber Orduhaber.com.tr, Ordu'nun Nabzını Tutacak!
Benzer Haberler

Deneme 9 EN

Deneme 9 FR

Deneme 9